Leden voor leden dag * 17 september 2022 *

25.00

De Leden voor leden dag waarbij leden zich presenteren aan de leden zal dit jaar plaatsvinden op 17 september 2022 in de Stayokay Soest.

Jankees de Ridder – De medische kant van allergie
Jankees de Ridder bespreekt in de workshop de medische kant van allergie. De vragen die je kunt stellen aan de cliënt, de ecologie en de verschillende mogelijke NLP processen die je kunt inzetten.
Ervaringen van anderen zijn welkom en ook kunnen deelnemers eigen allergieproblemen inbrengen ter exploratie voor zover de tijd dit toelaat. In beide gevallen liefst tevoren een bericht naar Jankees op najseek6@gmail.com

Door Martijnse – De medische kant van burn-out.
Veel coaches hebben ervaring met cliënten met een burn-out. Maar wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam als iemand bloot staat aan chronische stress. Wist je dat chronische stress invloed heeft op het gebruik van je genen ( epigenetica).
Na deze presentatie begrijp je meer van de processen die zich afspelen bij chronische stress en de consequenties die dit heeft voor de behandeling.

Caroline Koolhaas – Schilder workshop
Door omstandigheden kan de workshop van Neelienke Toering helaas niet doorgaan. Gelukkig heeft Caroline aangeboden haar schilderworkshop te geven. Het wordt dus een kleurrijke middag.

En verder natuurlijk gezellig samen lunchen en bijpraten. Aan het eind van de middag sluiten we af met een drankje.

Wanneer: 17 september 2022

Plaats: Stayokay Soest (Bosstraat 16 Soest)

Kosten: €25 (bijdrage voor de lunch en afsluitend drankje)

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Beschikbare plaatsen: 20

 

4 plaatsen beschikbaar

Heleen Grooten: van Polyvagaal theorie naar therapie * 19 en 20 november 2022 *

Heleen Grooten komt op 19 en 20 november naar conferentieoord De Poort om ons kennis te laten maken met de Polyvagaal theorie en -therapie.

Heleen is een expert op het gebied van de Polyvagaal theorie & therapie in Nederland. Samen met haar man Albert neemt zij ons tijdens deze tweedaagse workshop mee in de grondbeginselen van de Polyvagaal theorie. Deze theorie is gebaseerd op het autonome zenuwstelsel dat op directe wijze kan worden beïnvloed en geïntegreerd in verschillende vormen van coachen en therapie.
Het doel is om cliënten hun reacties op trauma opnieuw vorm te leren geven, het bouwt het vermogen om emoties te reguleren op en het creëert automatische reacties van veiligheid en verbinden.
Het leren herkennen van de staat waarin je verkeert kan helpen om in een andere staat te komen. Je kunt bijvoorbeeld leren om in een in staat van veiligheid of tevredenheid te komen in plaats van angst of vluchten.Heleen neemt ons mee in de theorie van de grondlegger dr. Stephen Porges en leert ons de praktische werkvormen van o.a. Deb Dana waarmee zij al vele jaren samenwerkt en wetenschappelijk onderzoek doet.

Lees meer over Heleen op www.heleengrooten.nl

Wanneer: 19 en 20 november 2022

Waar: Conferentiecentrum De Poort in Groesbeek

Kosten: € 185 voor leden, € 275 voor gasten

Aantal beschikbare plaatsen: 30

 

7 plaatsen beschikbaar

Monica Wagner: Muziektherapeutische interventies op * 23 april 2022 *

Eindelijk gaat het dan toch gebeuren: de training van Monica Wagner bij Gezond Denken en Doen!

Monica Wagner laat je in deze eendaagse training op inspirerende manier kennis maken met muziektherapeutische interventies vanuit een systeemgerichte aanpak. Muzikaliteit is niet vereist.

Monica Wagner is therapeut, trainer en coach van perspectief-inZicht. Zij laat in deze training zien en ervaren hoe psychische, fysieke en cognitieve veranderingsprocessen direct zichtbaar en hoorbaar gemaakt kunnen worden. Zij zal ons begeleiden tijdens deze training waarbij bewuste en onbewuste communicatieprocessen middels deze systemische muziekinterventies weer inzichtelijk gemaakt kunnen worden om nieuwe ervaringen en eventuele toepassingen binnen de Health Coaching mogelijk te maken.

Er kunnen de volgende doelstellingen in aanzet gerealiseerd worden:

  • Tot inzicht kunnen komen mbt onbewuste stressfactoren en stress gerelateerde klachten
  • Bewustwording m.b.t. socialisatieprocessen (verleden/heden/primair/secundair) en Ego-toestanden
  • Ervaren van de kracht van non-verbale communicatie via muzikale parameters
  • Inzicht op het gebied van samenwerking en communicatie in diverse systemische contexten
  • Ervaringsgericht tot inzicht kunnen komen over gezinssystemen/relatiecontexten/werkcontexten en persoonlijke thema’s en dilemma’s.

Wanneer: zaterdag 23 april 2022 

Tijd: 10.00 tot 17.00 inloop vanaf 9.30 uur

Waar: Stayokay Soest (Bosstraat 16, 3766 AG Soest) (https://www.stayokay.com/nl/hostel/soest)

Vanwege het bijzondere karakter van Muziek-Opstellingen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kosten: € 75 voor leden en € 115 voor gasten (leden gaan voor)

Saskia Klaaysen over Hoogsensitiviteit (9 en 10 oktober 2021)

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met de maatregelen.

Ons lid Saskia Klaaysen gaat ons twee dagen bijscholen in hoogsensitiviteit.

Ongeveer 15-20% van de bevolking is hoogsensitief en ongeveer 50% van de cliënten in de psychosociale hulpverlening is hoogsensitief. Het is dus heel belangrijk om kennis te hebben van de specifieke eigenschappen, kwaliteiten, valkuilen en mogelijke gevolgen van hoogsensitiviteit. Deze groep heeft bovengemiddeld vaak last van afwijzingsgevoeligheid (rejection sensitivity), waardoor ze veel coping strategieën hebben ontwikkeld om erbij te horen of om het goed te doen. Dit is vaak de belangrijkste angel bij het ontstaan van een burn of bore-out. Driekwart van de hoogsensitieve personen hebben een burn- of bore-out ervaren. Dit is schrikbarend omdat het Nederlands gemiddelde op ongeveer 15% ligt.

Saskia zal stilstaan bij wat hoogsensitiviteit is, ze behandelt de laatste wetenschappelijke inzichten van de werking van het hoogsensitieve brein en ze bespreekt de gevolgen.

Ook behandelt ze de variaties in hoogsensitiviteit. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen heeft namelijk juist gevarieerde prikkels in het leven nodig om goed te functioneren. Een op de vijf realiseert zich dat niet. Zo kan te veel rust averechts uitpakken. Hoe herken je als coach wat nodig is en hoe coping strategieën roet in het eten gooien?

De eerste dag staat in het teken van kennisuitbreiding over hoogsensitiviteit en dan met name de vergrote stressgevoeligheid door overprikkeling en onderprikkeling. Ze staat stil bij het ontstaan hiervan en praktische aandachtspunten bij de coaching.

De tweede dag gaat Saskia uitgebreider in op het ontstaan en de gevolgen van afwijzingsgevoeligheid, de valkuilen in de dynamiek die hoogsensitieve personen vaak vertonen in de interactie met anderen.

De nadruk van deze twee dagen ligt op kennisuitbreiding, maar uiteraard geeft Saskia praktische tools en laat ze de deelnemers een aantal specifieke interventies ervaren die mogelijk zijn om in te zetten.

Saskia Klaaysen coacht en traint hoogsensitieve personen (HSP en hoogsensitieve HSS) sinds 2008 in haar praktijk Anahata personal coaching. Daarnaast ontwikkelde ze online programma’s. Er werken inmiddels meerdere coaches voor haar en vorig jaar bracht ze het boek Prikkels bijten niet! met uitgebreide kennis en praktijkvoorbeelden uit.

Datum: 9 en 10 oktober 2021

Plaats: Conferentiecentrum De Poort Groesbeek

Prijs: € 185,= voor leden, € 275,= voor gasten

Viering 10-jarig bestaan met Jubileumdag in Breda: 18 september 2021

15.00

Onze Vereniging GEZOND DENKEN & DOEN bestaat 10 jaar!

Tien jaar geleden, na het afsluiten van de eerste Health Certification Training in Nederland, was daar de wens om elkaar te blijven ontmoeten.

Hans Polak en Tamara Huilmand namen het voortouw en werd de vereniging geboren:

Vereniging Gezond Denken & Doen

Inmiddels zijn we jaren verder, verwelkomden en namen we afscheid van leden, wisselden besturen zich af, werden vele trainingen georganiseerd en bleven we elkaar bovenal ontmoeten!

Graag vieren we met zoveel mogelijk leden ons 10-jarig jubileum op zaterdag 18 september 2021 bij onze oprichters Hans en Tamara in hun centrum DeRuimte in Breda.

We hebben geprobeerd een aantrekkelijk programma samen te stellen, door en met de leden.

Zo hebben we Cella van der Staak en Ron van Putten bereid gevonden om een korte introductieworkshop over hun specialiteit te geven. En in de middag geven Tamara en Hans een preview van hun nieuwe voorstelling “Geen tijd te verliezen”.

Dit alles gelardeerd door koffie/thee en iets lekkers bij de ontvangst ’s ochtends vanaf 9.30 uur, een bij onze vereniging horende verantwoorde lunch en als afsluiting heffen we graag met elkaar het glas.

We kijken er naar uit jullie te ontmoeten in DeRuimte van Hans en Tamara, Heuvelstraat 52B, 4813 GB Breda.

Schrijf je hier in. We vragen een kleine bijdrage in de kosten van € 15,-.

En: hoort zegt het voort!

Tot ziens op zaterdag 18 september 2021 van 9.30 uur tot 17.00 uur in Breda!

 

Wanneer: 18 september 2021 9.30 – 17.00 uur

Waar: DeRuimte  Heuvelstraat 52B 4813 GB Breda (www.deruimtebreda.nl)

Bijdrage in kosten: € 15,-